Uzeyir bey HACIBEYLI
PIANOCU (2012-08-30 18:46)Azerbaycanda proffessional musiqinin banisi, b?yuk bestekar, dramaturq, ictimai xadim, pedaqoq ve saysiz-hesabsiz t?vheleri Azerbaycan musiqisine bexs etmiw B?yuk Bestekarimiz!
MeLodiM_ (2012-08-30 19:12)"Arshin maL aLan"kinofilminin evezsiz
musiqilerinin muellifi!Azerbaycan
musiqilerini dunyaya tanitmiw dahi bestekar!
Azerbaycan Dovlet Himninin
musiqisinin muellifi
Cavab | Sitat Offline...
PIANOCU (2012-08-30 19:40)MeLodNika_, Arwin mal alan operettasi dunyanin 50 den cox ?lkesinde tercume olunaraq sehnelewdirilmiwdir. Hetta bestekarin eseri Mamulyan adli ermeni terefinden ogurlanmiw, Hollywoodda bu eser esasinda film cekilmiwdir ve Mamulyan bu eserden qazandigi gelir hesabina Hollywoodda otel tikdirmiw ve adinida "Arwin mal alan" qoymuwdur. Bundan xeber tutan Uzeyir beye bu hadise cox pis tesir bagiwlamiwdir. Bezileri bilmir ki, Stalin Uzeyir beyin
musiqisinin en b?yuk perestiwkarlarindan olmuwdur. Ve bu hadiseden xeber tutan Stalin bu operetta esasinda film cekilmeyi haqqinda ferman imzalamiwdir. Muharibenin qizgin d?vru olmagina baxmayaraq bu film cekilir.
Cavab | Sitat Y?z defe zirveye baxinca, bir defe ZIRVEDEN BAX! )))
MeLodiM_ (2012-08-31 01:49)PIANOCU, Stalinin Uzeyir beyin
musiqisinin vurgunu oldugunu bilirdim
amma "Arshin mal alan"haqda bu faktlari bilmirdim,sayende oyrendim,twk
Cavab | Sitat Offline...
MeLodiM_ (2012-08-31 01:52)Ermeniler nece sirtiqdilare,butun
musiqilerimiz az qala oz adlarina cixardirlar.gerek bu cur faktlari hami bilmiw olsun
Cavab | Sitat Offline...
PIANOCU (2012-08-31 05:52)MeLodNika_, he. Bu cur faktlar coxdu. Sirtiqdilarda ne deyesen. Uzeyir beyin
musiqisine g?z diken bawqa bir ermeni "KOROGLU" operasindan, "ARAZVARI", "CENGI" sinfonik eserlerinden parcalar seslendirerek, bele deyek, miks edib, ?z simfoniyasi kimi dunya iwtimayiyetine teqdim edib. Burda Koroglunun ariyasini esas temasini iwlemeyib, butun simfonik eser, partiturada ve orkestlewmiw formada nece var imiwse, ele de seslendirilib. Guya bu simfoniyadi. Hetta onun ev muzeyinden Uzeyir beyin 2 yeni eserleri tapilmiwdir. Hec vaxt seslenmeyen 2 eser. Bu eserler ogurlanaraq, xaricde, ouksionda yuksek meblege satilmaq ucun ogurlanir. Bundan xeber tutan Mehriban Eliyevani seyiyle, bu eserler ?lke serhedlerimizi kecmeden tapilir ve muzeye tehfil verilir.
MeLodiM_ (2012-08-31 07:19)PIANOCU, nc nc milletdeki reziliyye baxe,eger millet demek olarsa,ozlerin ne hesab eliyirler bu adibatmiwlar!!
yaxwi ki hec olmasa bu faktlar arawdirilib,qismende olsa aradan goturulur!Oz
musiqimizi vaxtinda dunya ictimaiyyetine catdirmiyanda,laziminca qiymetlendirib deyerlendirmeyende,oz milli servetlerimize yiye durmuyanda olacagi budur!
Ustelikde bu meseleleri her defe gundeme getirib,wiwirtmek lazimdi.meselen,sen bunlari yazmasaydin menim hec xeberim y
oxuydu,bele biganelik olmaz axi!!bilmek lazimdi!!!
Cavab | Sitat Offline...
MeLodiM_ (2012-08-31 07:25)P.S>>PIANOCU,Yazan elin var olsun,bele bilgili movzular ucun cox twk!bucur wexsiyyetlerin heyati ve yaradiciligi ile maraqlansamda,senin dediyin bir cox faktlari burdan oyrendim,bildiklerini bizimle paylawdigin ucun twk
Cavab | Sitat Offline...
PIANOCU (2012-08-31 08:59)Mende isteyirem ki, bu barede xeberleri olmayan insanlarin xeberi olsun. Amma yene g?rurem ki, bu b?yuk wexsiyyete hesr etdiyim m?vzuya yalniz sen ve men maraq g?sterir. Bu meni uzur. Axi bizim gencler bu faktlari bilmelidirler. Axi hamimiz AZERBAYCANLIYIQ.
MeLodiM_ (2012-08-31 09:52)PIANOCU, sen yazdigin ucun cox sag ol,elin agrimasin.esas odur ki,Oyrenen oyreniR!!
Cavab | Sitat Offline...
MeLodiM_ (2012-08-31 10:07)Adlar ve mukafatlari
1.Azerbaycan Emekdar Incesenet Xadimi(1935)
2.SSRI Xalq Artisti
3.Professor
4.SSRI Dovlet Mukafati Laureati
5.Azerbaycan EA akademiki
6.Stalin mukafati Laureati
7.Lenin Ordeni
8."Qirmizi Emek Bayragi"ordeni!!
Cavab | Sitat Offline...